De ‘zin en onzin’ van plastic inzamelen.

Millieu vriendelijk of toch niet.Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, op 8 februari geeft wethouder Ter Schure het startsein voor de inzameling van het plastic afval. Was het eerst nog een rel door de keuze tussen de poepluiers en het plastic is na goed overleg toch de boel doorgedrukt en gaan we straks plastic inzamelen. Maar goed de gemeenten hebben zelf de keuze van hoe zij het scheiden van plastic willen doen, vooraf zoals nu of achteraf zodat men geen zakken aan de weg hoeft te zetten.
Nu was er de rel van hoe doen we dat met inzamelen want die poepluiers puilen de bakken uit, maar over dat achteraf inzamelen hoor je ze dan weer niet, en waarom niet.? Nou omdat dat eigenlijk beter is voor het milieu omdat je meer kan scheiden dan via die zakken zo blijkt, en laten we wel wezen hoe meer plastic eruit het afval gehaald kan worden hoe beter. Toch.?

Maar ja de beleids ambtenaren beslissen op die tweede verdieping dus zakken en verder niet lullen over poepluiers, en u burger hebt er geen verstand van. Maar ook daar is meer duidelijkheid in gekomen via de minister van BZ (binnenlandse zaken) deze beleids ambtenaren weten in de meerderheid helemaal niet hoe de regels nu eigenlijk zijn in de wetgeving, omdat ze moeite hebben om dat bij te houden. Ze zijn te druk. Kijk zo komen we nog eens ergens, nu hebben we duidelijkheid want durf nog eens te zeggen dat wij er geen verstand van hebben als burger als men zelf niet de moeite neemt om te leren laat staan een inbreng van een burger na te trekken op juistheid. Tja.

Want er kan nog wel veel meer uitgehaald worden aan plastic en kunstoffen, het kost alleen wat inzet maar het gewenste tonnage kan verdubbeld worden als men het wil, (een inhoudelijk idee hebben we erover.) nogmaals een kwestie van inzet, maar ja burgers he, daar luisteren we niet naar. Ik herinner me nog die ondernemer in het zuiden van het land (jaren terug) die kunstoffen en plastic hergebruikte en daar paaltjes ect, van maakte voor het straatinterieur en dat was een revolutie in hergebruik en de Gemeenten stonden erachter omdat het hun veel geld bespaarde in de aanschaf van nieuwe en vervangende paaltjes en zo geschiede, de ondernemer starte op…. en ging failliet want diezelfde Gemeenten namen de paaltjes niet af. Bah dat links lullen van beter milieu, beloven en dan niets doen, en nu jaren later gaat men het spelletje weer herhalen, niet omdat het beter is voor het milieu maar het bekt goed in de publiciteit van hoe goed we wel niet bezig zijn en hoe groen, maar dat had jaren geleden al gekund. Zouden er verkiezingen voor de deur staan.? want dan is alles geoorloofd.

P.s En wat doet de Gemeente dan voor een beter mileu.? ‘Bij het Schild komt een 4 meter hoge Plastic Hero te staan om de start van het ophalen te onderstrepen.’ (zie foto boven) Goed bezig voor het milieu dus laten we opblaaspoppen maken van plastic en die zetten we dan neer om het feestelijk maar milieu onvriendelijk (het maken van die reclame zooi) in te luiden.
Meer info over het inzamelen kan u hier vinden.

This entry was posted in Geen categorie, Gemeente - overheid., milieu and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie